\
Margôt van Stee
Arbeidspsycholoog/ Mindfulnesstrainer
/

\

Sinds mijn studie klinische psychologie aan de UvA ben ik altijd werkzaam geweest op het gebied van mens, arbeid en gezondheid. In verschillende hoedanigheden, zoals trainer, coach, docent, projectmanager en psycholoog, en bij verschillende organisaties, zoals een vrouwenvakschool en een training- en adviesbureau.

In 2000 kwamen mijn belangrijkste interesses en vaardigheden samen bij een arbeidspsychologisch adviesbureau. Ik hield mij daar bezig met arbeidspsychologisch onderzoek en de begeleiding van mensen met vragen op het gebied van arbeid en gezondheid. En dat doe ik sinds 2009 in mijn eigen praktijk.

Zo’n twintig jaar geleden ben ik begonnen met mediteren en sinds 2008 geef ik mindfulnesstrainingen. Inmiddels geef ik ook de compassietraining zoals die is ontwikkeld door Christopher Germer en Kristin Neff (MSC) en bied ik samen met Marije van Yperen de training Leven vanuit je kernwaarden aan die is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy. Tevens geef ik les aan de basis- en vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer bij  De Mindfulness Academie en geef ik supervisie aan studenten van de vervolgopleiding.

Het geeft mij voldoening wanneer ik zie dat wat wordt gezegd aankomt en aanzet tot beweging, in denken, voelen en gedrag. Wanneer er plots en vaak onverhoeds een kwartje valt. Dat wat al wel geweten werd nu ook gevoeld wordt. Wanneer iemand na dappere volharding een belangrijke stap zet. Of wanneer iemand in staat is te accepteren wat niet anders hoeft of kan.

Hieronder een citaat van een cliënt:

… “Het is altijd moeilijk voor mij geweest om knopen door te hakken. Door jouw begeleiding durf ik weer de regie te nemen. Dat ik daarbij afstand kan nemen van eerdere ervaringen geeft veel energie en zelfvertrouwen. Onze sessies waren kort maar krachtig en ik heb er veel van geleerd.”