\
Margôt van Stee
Arbeidspsycholoog/ Mindfulnesstrainer
/

Zelfcompassie

De compassietraining zoals ik die aanbied is ontwikkeld door Kristin Neff en Christopher Germer onder de naam Mindful Self-Compassion (MSC). Deze training is geschikt voor iedereen die voortzetting en verdieping zoekt na de mindfulnesstraining en die last heeft van een interne criticus of kampt met hinderlijke emoties en patronen.

Wanneer we het moeilijk hebben, kunnen we de neiging hebben om onszelf op de kop te zitten of om ons, bijvoorbeeld vanuit schaamte, terug te trekken. De compassietraining is ontwikkeld om ook op die momenten mindful en mild in contact te blijven met onszelf en met de mensen om ons heen. Hierdoor is ongemak en pijn beter te dragen en zijn we beter in staat om ons gedrag onder ogen te zien en zo nodig te veranderen.

De training bestaat uit negen bijeenkomsten van 2,5 uur inclusief een stiltesessie. Tussen de bijeenkomsten door oefen je aan de hand van geleide meditaties.

Naast het programma Mindful Self-Compassion van Germer en Kristin Neff en ben ik opgeleid in het programma Mindfulness-Based Compassionate Living, ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink.

Op dit moment staan er geen compassietrainingen gepland.