\
Margôt van Stee
Arbeidspsycholoog/ Mindfulnesstrainer
/

Mindfulness; training, coaching, retraites, opleiding en supervisie

Actueel

Stilteochtenden Mindfulness en Qigong

Op zaterdagochtend 21 september 2024 geef ik samen met Qigong leraar Saskia Wolda  weer een stilteochtend Mindfulness en Qigong.

Dao Yin Qigong, de vorm die we zullen gaan beoefenen, is een oude Chinese bewegingskunst die is gericht op het bevorderen en behouden van een goede gezondheid. De stretchoefeningen richten zich op het openen en in balans brengen van het lichaam, zowel fysiek als energetisch. De bewegingen zijn aangenaam vloeiend en worden met aandacht uitgevoerd op het ritme van de adem.

Mindfulness- en Qigongoefeningen zullen worden afgewisseld. De ochtend zal grotendeels in stilte worden doorgebracht. Iedereen is welkom.

Locatie Zen Centrum Amsterdam (Binnenkant 39, op 10 minuten loopafstand van CS)

Tijd 10.00 tot 13.00 uur

Kosten 35 euro (excl. 21% btw)

Aanmelding en informatie mail naar info@margotvanstee.nl of bel 06 46 346 732

Training

In een mindfulnesstraining leer je om met je aandacht daar te zijn waar je op dat moment bent. Dat betekent bijvoorbeeld met aandacht eten in plaats van eindeloos gebeurtenissen herkauwen of op de zaken vooruit lopen. Hierdoor sta je kalmer en positiever in het leven. Ook herken je sneller gedachten, gevoelens en impulsen, waardoor je ingesleten patronen zoals piekeren gemakkelijker kunt loslaten.

Een training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur plus een hele dag. Tussen de bijeenkomsten door oefen je aan de hand van begeleide meditaties.

Voor mensen die graag een vervolg willen geven aan de mindfulnesstraining bestaan er verschillende mogelijkheden, zoals de compassietraining, de training ACT; leven vanuit je kernwaarden en individuele coaching op basis van mindfulness en zelfcompassie.

Coaching

Heb je een training gevolgd in mindfulness, zelfcompassie en/of ACT, dan kun je daar een individueel vervolg aan geven in de vorm van coaching. Neem contatc met me op als je hier interesse in hebt, dan geven we hier in gezamenlijk overleg vorm aan.

Retraites en workshops

Zo nu en dan begeleid ik retraites en workshops variërend van een halve dag tot twee dagen. Houd mijn website in de gaten voor nieuwe data en/of meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Opleiding

Ik geef les aan de opleiding tot mindfulnesstrainer van De Mindfulness Academie.

Supervisie

Ik ben beschikbaar voor supervisie aan zowel studenten van de vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer van De Mindfulness Academie als aan afgestudeerde mindfulnesstrainers (al dan niet i.h.k.v. herregistratie bij de VMBN).

Schatplichtig

In de loop der jaren heb ik opleidingen, workshops en retraites gevolgd bij onder andere Ruth Baer, Stephen Batchelor, Tara Brach, Rob Brandsma, Susan Gillis Chapman, Christopher Germer, Joke Hellemans, John Kabat-Zinn, Frits Koster, Florance Meleo-Meyer, Kristin Neff, Ronald Siegel en Mark Williams.